Patiekalai ‘Kalakutienos receptai’ kategorijoje

Kalakutas, įdarytas grybais


Jums prireiks:

1.1 jaunas kalakutas, 2.150 g rūkytos nugarinės,
3.250 g šviežių baravykų,
4.2 šaukštai razinų,
5.2 šaukštai sviesto,
6.druskos, pipirų,
žalumynų, vandens arba sultinio.

Veiksmai:

Kalakuto vidų išplauti ir šiek tiek įtrinti druska ir pipirais. Kapotus grybus patroškinti kartu su kubeliais supjaustyta rūkyta nugarine. Į troškinį įberti nuplautų razinų ir prieskonių. Kalakutą prikimšti šio įdaro, užsiūti ir kelias valandas palaikyti šaltai, kad prieskoniai įsigertų į mėsą. Tada kalakutą aptepti sviestu ir kepti orkaitėje. Retkarčiais palaistyti sultimis. Kai iškeps, išimti siūlus ir supjaustyti gabalais. Iš sulčių pagaminti padažą. Įdarą sudėti šalia kepsnio gabalų. Patiekti su keptomis bulvėmis ir keptais obuoliais. Skanaus!

Kalakuto krūtinėlė su medumi


Jums prireiks:
1.700-800g kalakuto krūtinėlės,
2.200-300 g medaus,
3.1/4 stiklinės balto vyno, 4.100 g lazdynų riešutų, 100 g razinų,
5.100 g abrikosų,
6.100 g migdolų drožlių,
7.5 gvazdikėliai,
8.1 šaukštelis cinamono, druskos, pipirų.

Veiksmai:

Druska įtrintą mėsą kepti orkaitėje (iš pradžių 200°C, po 15 min.-160°C temperatūroje) dažnai palaistant tirpintu medumi. Vaisius nuplauti ir apvirti su vynu. Gvazdikėlius sugrūsti, sumaišyti su likusiu medumi, pipirais, cinamonu, vaisiais ir pakaitinti. Iškepusią mėsą supjaustyti ir sudėti į lėkštę. Į vidurį sukrėsti karštą mišinį.

Daugiau receptų bei patarimų susijusių su medumi galite rasti adresu : http://medus.patiekalai.lt

Kalakutiena su alaus padažu


Jums prireiks:

1/2 kg kalakutienos filė; keli šaukštai sviesto; druskos.

Padažui: 1/4 l tamsiojo alaus; 2 svogūnai; 15 g sviesto; maltų juodųjų pipirų; druskos.

Veiksmai:

Kalakutienos filė nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite stambiomis juostelėmis ir pabarstykite druska. Tuomet sudėkite į ištirpusį sviestą ir iškepkite. Mėsą laikykite šiltai. Paruoškite padažą: svogūnus nulupkite, numazgokite ir supjaustykite dideliais šiaudeliais. Juos suberkite į ištirpusį sviestą ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Tuomet supilkite tamsųjį alų, paskaninkite juodaisiais pipirais, pasūdykite ir patroškinkite 5 minutes. Kalakutieną užpilkite alaus padažu, apibarstykite smulkintomis petražolėmis ir patiekite.

kalakutienos kepsneliai


Jums prireiks:
0.5 kg kalakutienos file
1 indelis tepamo surio su kumpiu prieskoniu
sojos padazo
majonezo
dziuveseliu

Veiksmai:
kalakutiena supajaustome ir ismusame pabarstome prieskoniais ir apslakstome soju padazu. Paliekame keliom min. pasimarinuoti tepame suri ant kepsneliu ir susukame suktinukus, dedame i karsciui atsparu inda plonu sluoksniu aptepame majonezu ant virsaus pabarstome dziuveseliu. Inda uzdengeme aliuminio folija ir kepame apie 20 min 200 laipsniui temp. Po to nueme folija kol apskrus

Apkepta kalakutiena


Jums prireiks:
300 g virtos kalakutienos,
100 g kumpio,
šaukštas margarino,
petražolės šaknis,
poras,
2 šaukštai miltų,
stiklinė pieno,
druskos,
2 kiaušiniai,
šaukštas sviesto,
maltų džiūvėsėlių.

Veiksmai:
Supjaustytą mėsą ir kumpį sudėti š sviestu išteptą skardą. Porą ir petražolės šaknį pakepinti margarine, pridėti miltų, įpilti skysčio ir pavirinti. Vėliau įdėti išplaktą kiaušinį ir apipilti mėsą. Ant viršaus uždėti sviesto, džiūvėsėlių ir kepti. Skanaus.

Ant iešmo kepta kalakutiena


Jums prireiks:
1 kg kalakuto,
druskos,
citrinos sulčių,
2 šaukštai sviesto,
2 obuoliai,
6 pomidorai.

Veiksmai:
Paukštieną supjaustyti, įtrinti druska, citrinos sultimis ir palaikyti 30 minučių šaltai. Mėsą suverti ant iešmo ir kepti palaistant sviestu. Kai mėsa iškeps, ant iešmo užverti užmauti obuolių skiltelių ir pomidorų. Tada dar pakepti ir patiekti. Skanaus.

Kalakutiena su pomidorais ir svogūnais


Jums prireiks:
600 g kalakutienos,
2 šaukštai sviesto,
druskos,
pipirų,
2 svogūnai,
4 pomidorai,
lauro lapelis.
Padažui:
1 šaukštas sviesto,
1 svogūnas,
morka,
2 šaukšteliai miltų,
3 šaukštai pomidorų padažo,
stiklinė sultinio,
druskos,
pipirų,
citrinos sulčių,
0,5 stiklinės grietinės,
petražolės lapelių.

Veiksmai:
Mėsą supjaustyti, pakepinti, pasūdyti, pridėti supjaustytų svogūnų ir dar pakepinti. Padažui svogūną, morką sutarkuoti ir pakepinti. Tada sudėti kitus produktus ir pavirti. Mėsą sudėti į padažą ir troškinti. Pomidorus supjaustyti, apkepinti ir sudėti ant paukštienos. Patiekti su petražolių lapeliais. Skanaus.

Kalakutienos kotletai


Jums prireiks:
4 kalakutienos filė,
druskos,
3 šaukštai sviesto,
4 riekelės duonos.

Veiksmai:
Į didesnius filė gabaliukus, padarius įpjovą, įdėti mažesnius. Tada viską apvolioti kiaušinyje su baltos duonos kubeliais ir kepti. Iškeptus, apšlakstyti sviestu. Skanaus.

Apkepta kalakutiena


Jums prireiks:
400 g kalakutienos,
šaukštas miltų,
kiaušinis,
maltų džiūvėsėlių,
druskos,
riebalų.

Veiksmai:
Kalakutieną išvirti ir supjaustyti. Tada apvolioti miltuose, suvilgyti kiaušinyje ir džiūvėsėliuose. Tada kepti. Iškepus, mėsą apšlakstyti sviestu. Skanaus.

Kalakutiena su vaisiais

Kalakutiena su vaisiais

Kalakutiena su vaisiais

Jums prireiks:
Kalakutas,
2 šaukštai sviesto,
2 stiklinės sultinio,
druskos,
pipirų,
svogūnas,
500 g džiovintų vaisių,
4 šaukštai vyno,
šaukštas miltų,
4 šaukštai grietinėlės.

Veiksmai:
Mėsą supjaustyti, apvolioti miltuose ir kepti svieste. Tada pridėti supjaustyto svogūno, įpilti sultinio, įberti druskos, pipirų. Kiek vėliau įdėti supjaustytų vaisių, įpilti vyno ir troškinti. Galiausiai pagardinti grietine. Skanaus.

rss facebook
Receptai Jūsų šeimos ratui
effexor generic accutane buy online