Patiekalai ‘Kalakutienos receptai’ kategorijoje

Vyriški kotletukai

Vyriški kotletukai

Vyriški kotletukai (suvynioti)

Jums reikės:

  • Vaflių lakštų (1 pakuotė)
  • Mėsos faršo (tinka ir žuvies arba mėsos faršas su grybais ir pan.)
  • 1 kiaušinis
  • 2-3 šaukštai džiuvesėlių arba manų kruopų
  • aliejaus kepimui

Gaminimas:
Paruošti faršą pagal savo skonį ir galimybes (įdėti druskos ir prieskonių).
Vaflių lakštus sutepti faršu (dėti vieną ant kito pertepant faršu). Pilnai pakanka 4-5 sluoksnių.
Supjaustyti norimos formos keturkampiais.
Juos pamirkyti plaktame su vandeniu kiaušinyje ir apvolioti džiuvesėliuose arba manų kruopose.
Kepti paprastai keptuvėje, kol gražiai apskrus.
Tinka ir karšti su patinkamu padažu, ir šalti.
Labai tinka greitai užkandai prie alaus ir pan.
Skanaus!
Žiūrėti daugiau »

Vištienos kotletukai su grybais

Vištienos kotletukai su grybais

Vištienos kotletukai su grybais

Jums reikės:

  • 1kg vištienos arba kalakutieno faršo
  • 250g šviežių pievagrybių
  • 1vnt. kiaušinių
  • 1vnt. porų
  • Vištienos prieskonių
  • Druskos
  • Pipirų
  • Džiuvėsėlių
  • Sviesto

Gaminimas:
Supjaustytus pievagrybius ir pora dedame į keptuvę ir apkepame sviete.
Atvėsiname.
Tada dedame pakepintus grybus su poru į faršą.
Prieskonius ir džiuvėsėlius gagal poreikį, taip pat dedame į faršą.
Gerai išminkome ir formuojame kotletukus ir kepame keptuvėje.
Garnyrui piukei tiktų bulvių košė.
Skanaus.

Ačiū, Gintare, už šį puikų receptą. Wink

Guliašas


Jums prireiks:

Kiauliena
Pomidorai
Paprika
Pievagrybiai
Salierų lapai
Svogūnai
Juodieji pipirai

Veiksmai:

Viską šiek tiek pakepti, po to patroškinti.

Kepsnys iš kalakutienos


Jums prireiks:

8 porcijoms reikės:
1.1,75kg kalakuto krūtinėlės,
2.6 šaukštų aliejaus,
3.200g ryžių
4.indelio ananasų,
5.1 agurko,
6.2 spalvotų paprikų,
7.gūžinės salotos,
8.2 svogūnų,
9.6 šaukštų vyno 10.acto,
11.200ml čilio padažo,
12.150g tirštos grietinės.

Veiksmai:

Mėsą įtrinkite druska ir suriškite siūlu smarkiai suspaudusi. Įdėkite į aliejumi išteptą formą ir kepkite 1val. 175 laipsnių temperatūros orkaitėje. Išvirkite ryžius ir nukoškite. Ananasus išimkite iš sulčių, o sultis palikite. Agurką supjaustykite griežinėliais, papriką- juostelėmis, o salotas sudraskykite mažesniais gabaliukais. Sumaišykite su ryžiais ir dalimi ananasų . Susmulkinkite svogūną, įdėkite 3 min. į užvirtą actą. Sumaišykite su aliejumi ir 1/3 stiklinės ananasų sulčių iš indelio. Pagardinkite druska ir pipirais ir užpilkite ant salotų. Po 1 val. kepimo mėsą patepkite 150ml čilio padažo. Sudėkite likusius ananasus ir kepkite dar 30 min. LIkusį čilio padažą sumaišykite su grietine. Iškeptą kepsnį supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į pailgą lėkštę. Papuoškite kartu kepusio ananaso griežinėliais. Patiekite su paruoštomis salotomis ir aštriu grietinės padažu.

Keptos kalakuto šlaunelės


Jums prireiks:
1.Dviejų kalakutų šlaunelės, aliejaus,
2.2 stiklinės sultinio ar karšto vandens,
3.1 obuolys,
4.1 svogūnas,
5.0,5 stiklinės grietinės,
pipirų,
druskos.

Veiksmai:

Šlaunelės įtrinamos druska su pipirais, dedamos į įkaitintą aliejų ir apkepinamos orkaitėje. Paskui ant jų užpilama sultinio, sudedamas nuluptas, supjaustytas obuolys bei svogūnas ir uždengus troškinama 1 valandą. Ištroškintos šlaunelės išimamos, likęs padažas pertrinamas, įpilama sultinio, grietinės ir užvirinama. Šlaunelės sudedamos į pailgą pusdubenį, aplink apdedama bulvėmis. Tinka valgyti su bruknių uogiene. Skanaus!

Kalakutienos suktinukai


Jums prireiks:

1.600 g kalakutienos krūtinėlės,
2.100 g virto kumpio,
3.100 g fermentinio sūrio, 4.1 citrinos,
5.4 šaukštai grietinės,
6.1/2 stiklinės sultinio,
7.4 šaukštai aliejaus,
druskos,
maltų baltųjų pipirų

Veiksmai:

Mėsą supjaustykite į 6 didelius gabalus ir šiek tiek pamuškite juos. Kumpį pašlakstykite pusės citrinos sultimis, pabarstykite druska ir maltais pipirais.
Kumpį ir sūrį supjaustykite plonais griežinėliais, ant kiekvieno mėsos gabalo dėkite po griežinėlį kumpio ir sūrio. Mėsą suvyniokite ir susmeikite specialiais smeigtukais. Aliejuje apkepinkite suktinukus, užpilkite sultinio ir 5 – 10 minučių uždengus patroškinkite. Į padažą supilkite citrinos sultis ir grietinę. Skanaus!

Kimšta kalakuto krūtinė


Jums prireiks:
1.1 kalakuto krūtinėlė (2 gabalai),
2.2 svogūnai,
3.1 salieras,
4.1 žalias pipiras,
5.3 nedidelės morkos,
6.2 stiklinės grybų,
7.1 pomidoras,
8.1/4 šaukštelio kmynų,
9.2 šaukštai aliejaus,
10.1 stiklinė džiūvėsėlių,
11.1/4 stiklinės vandens,
druskos, pipirų, sviesto.

Veiksmai:
Svogūną smulkiai sukapoti. Salierą nulupti, morkas nuskusti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Grybus nuvalyti ir supjaustyti šiaudeliais. Pomidorą nuplikyti, nulupti odelę, pašalinti kotelio vietą ir sėklas. Didesnėje keptuvėje įkaitinti aliejų ir apie minutę pakepinti svogūną. Tada maišant paeiliui dėti kitas daržoves ir porą minučių dar pakepinti. Įmaišyti džiūvėsėlius.
Nuo kiekvieno krūtinės gabalo nuimti pusę odos, kalakutieną padėti ant lentelės oda į apačią ir gerai padaužyti, kad plonai susiplotų.
Daržovių kamšalą sudėti ant suplotos kalakutienos ir susukti. Palikta oda turi būti viršuje. Susuktus gabalus trijose vietose perrišti virvute. Kepimo indą patepti aliejumi, sudėti kalakutieną ant viršaus užmesti sviesto gabaliuką, įpilti vandens ir kepti apie pusantros valandos labai karštoje orkaitėje. Iškepusią kalakutieną išimti ir sudėti į pašildytą serviravimo indą.
Padažą paruošti iš skysčio, kuriame kepė mėsa. Nuo viršaus nugriebti riebalus, įpilti 3/4 stiklinės vištienos sultinio ir 50 g desertinio vyno. Praskiesti vandeniu 4 šaukštelius krakmolo, supilti į padažą ir užvirinti. Baigiant supilti pusės citrinos sultis. Padažą gerai išmaišyti, perkošti ir užpilti ant kalakutienos. Skanaus!

Kalakutas


Jums prireiks:
1.Didelis kalakutas,
2.0,5 šaukštelio smulkinto muskato,
gvazdikėliai, imbieras,
garstyčių milteliai
juodieji ir raudonieji pipirai,
cinamonas,
3.100 g 30 % riebumo grietinės,
4.50 g aliejaus,
5.30 g sojos padažo.
Įdarui:
džiovintos slyvos
6.0,5 stiklinės romo
1 stiklinė kaparėlių

Veiksmai:
Viską sumaišykite, padarykite tyrę ir ja gerai įtrinkite kalakutą. Uždenkite plėvele ir palikite virtuvėje per naktį, kad prieskoniai įsigertų
Pilveliui prikimšti reikės:
Slyvas apšlakstykite romu arba brendžiu, sudėkite kaparėlius. Šio įdaro prikimškite kalakuto pilvelį, sutvirtinkite smeigtukais sparnelius, suriškite kojas, dėkite į skardą ir kepkite. Didelis kalakutas iškepa per 2 – 3 valandas. Skanaus!

Egzotiška kalakuto krūtinėlė


Jums prireiks:
1.700 g kalakuto krūtinėlės,
2.2 skiltelės česnako,
3.7 svogūnai,
mangas,
papaja,
4.2 šaukštai kapotų migdolų,
citrinos sulčių,
5.0,5 stiklinės vištienos sultinio,
6.5 šaukštai romo,
7.2 šaukštai aliejaus,
8.1,5 šaukšto sviesto,
9.0,5 šaukštai miltų,
10.3/4 šaukštelio imbiero,
druskos ir pipirų.

Veiksmai:
Mėsą nuplauti, apšlaksyti romu ir 2 h palaikyti šaldytuve. Česnaką smulkiai sukapoti, svogūnus supjaustyti. Išėmus, mėsą apibarstyti pipirais, druska ir pakepinti aliejuje. Baigiant kepti suberti svogūnus , česnaką. Viską troškinti, įmetus šaukštą sviesto , supylus romą. Patroškinus kepti 40 minučių 200 – 230 laipnių orkaitėje. Vaisius supjaustyti ir kartu su migdolais sudėti ant kepamos mėsos. Supilti cirtinos sultis, įberti imbiero, druskos ir pipirų. Kepti dar 5 – 7 minutes. Tada įmesti iš miltų ir sviesto padarytą rutuliuką. Pateikti su ryžiais. Skanaus!

Kalakuto kakleliai su pistacijomis


Jums prireiks:
1.1 kg kalakuto krūtinėlės,
2.200 g paukštienos kepenėlių,
3.0,5 stiklinės grietinės,
4.10 kalakutų kakliukų,
5.3 kiaušiniai,
6.200 g pistacijų,
sauja petražolių lapelių,
7.2 šaukštai sviesto,
druskos, pipirų.
Padažui:
8.1 kg kreivabudžių,
9.2 stiklinės grietinėlės,
10.1 svogūnas,
11.25 g fermentinio sūrio, 12.3 šaukštai aliejaus,
sauja petražolių lapelių.

Veiksmai:
Krūtinėlę supjaustyti kubeliais. Kepenėles supjaustyti ir kartu su krūtinėle sumalti mėsmale. Įmušti kiaušinius, supilti gietinę, suberti petražolių lapelius, išgliaudyti ir smulkiai sukapoti pistacijas. Pasūdyti, įberti pipirų. Kakliukus nulupti ir supjaustyti išilgai. Odeles dėti ant atskirų, sviestu išteptų, aliuminio folijos gabaliukų. Ant kiekvienos odelės dėti po porciją įdaro, stipriai susukti ir siūlu užrišti abu galus. Virti garuose 25 minutes. Tada nuvynioti foliją. Prieš patiekiant, sudėti į lėkštę su grybų padaąu. Padažas: kreivabudes smulkiai supjaustyti. Nuluptą svogūną taip pat susmulkinti. Petražolių lapelius supjaustyti. Grybus su svogūnais pakepinti aliejuje, sudėti petražoles, fermentinį sūrį, supilti grietinę. Tročkinti 5 minutes. Skanaus!

rss facebook
Receptai Jūsų šeimos ratui
effexor generic accutane buy online