Patiekalai ‘Įvairūs receptai’ kategorijoje

Vyriški kotletukai

Vyriški kotletukai

Vyriški kotletukai (suvynioti)

Jums reikės:

  • Vaflių lakštų (1 pakuotė)
  • Mėsos faršo (tinka ir žuvies arba mėsos faršas su grybais ir pan.)
  • 1 kiaušinis
  • 2-3 šaukštai džiuvesėlių arba manų kruopų
  • aliejaus kepimui

Gaminimas:
Paruošti faršą pagal savo skonį ir galimybes (įdėti druskos ir prieskonių).
Vaflių lakštus sutepti faršu (dėti vieną ant kito pertepant faršu). Pilnai pakanka 4-5 sluoksnių.
Supjaustyti norimos formos keturkampiais.
Juos pamirkyti plaktame su vandeniu kiaušinyje ir apvolioti džiuvesėliuose arba manų kruopose.
Kepti paprastai keptuvėje, kol gražiai apskrus.
Tinka ir karšti su patinkamu padažu, ir šalti.
Labai tinka greitai užkandai prie alaus ir pan.
Skanaus!
Žiūrėti daugiau »

Super greito paraugimo agurkai

Super greito paraugimo agurkai

Super greito paraugimo agurkai

Jums reikės:

  • 500 – 700 g agurkėlių trumpų
  • 2 šaukšteliai druskos
  • 3 skiltelės susmulkinto česnako
  • gera šluota šviežių krapų

Paruošimas:
Agurkėlius kruopščiai nuplauname, nupjaustome galiukus.
Dedam į plastikinį maišelį, suberiam druską, česnakus ir susmulkintus krapus.
Užrišam, pakratom. Dar pakratom. Ir dar pakratom.
Galima valgyti po 5-10 minučių.

Rozmarinų – česnakų aliejus

Rozmarinų – česnakų aliejus

Rozmarinų – česnakų aliejus

Jums reikės:

  • 1 – ½ stiklinės aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus
  • 6 nuluptų ir sutrintų česnako skiltelių
  • 3 šakelių šviežio rozmarino

Paruošimas:
Pakaitinkite alyvuogių aliejų ir česnaką mažoje padažinėje ant vidutinio stiprumo ugnies, nuolat maišykite ir virkite 3 – 4 minutes tol, kol aliejus ims burbuliuoti.
Įdėkite rozmariną ir nuimkite padažinę nuo ugnies.
Atvėsinkite aliejų iki kambario temperatūros.
Supilkite aliejų į stiklainį ar kokį kitą sandarų indą, užsukite dangtelį ir įdėkite į šaldytuvą.
Tinka vartoti penkias dienas.

Provanso prieskonių mišinys

Provanso prieskonių mišinys

Provanso prieskonių mišinys

Tikriausiai teko matyti ne vieną kulinarijos laidą, kurioje garsūs virėjai patiekalus gamino su Provanso žolelėmis, tačiau nė vienas iš jų neketino atskleisti šio magiško mišinio sudėties. Mes negalėjome įveikti smalsumo ir pasidomėjome, kas gi tas stebuklingas Provençal herbs mišinys.

Provanso prieskoniai – tai tradicinis Pietų Prancūzijos kalvose augančių aromatinių žolelių mišinys. Skaniausias mišinys, žinoma, ruošiamas iš šviežių, ką tik skintų augalų, tačiau tinka ir džiovintos žolelės. Dažniausiai naudojamos šios „prancūziškos“ žolelės: lauro lapai, čiobreliai, pankolis, rozmarinas, daržinis builis, raudonėlis, dašis, peletrūnas, mėta ir mairūnas yra pagrindiniai mišinio ingredientai. Daugumą šių žolelių rasite ir močiutės prieskonių lysvėje, taigi bus nesunku pasigaminti kvapnių Provanso žolių mišinį namuose.

Šiuo mišiniu puikiai paskaninsite bet kurį Viduržemio jūros regiono patiekalą. Žolelių mišinys dera su alyvų aliejumi, vištiena, žuvimi, pomidorais ar kepamomis bulvėmis. Provanso žolių skanų įmaišyti į padažą picai arba kebabams. Galima pamanyti, kad Provanso mišinys tinka visur – net salotoms, sriuboms ir sūriams pagardinti. Skaniausia mišiniu kaip marinatu įtrinti jautienos ar avienos mėsą, ruošiamą kepti ant grotelių.

Jei norite pasigaminti Provanso mišinį namuose, štai vienas paprastas receptas…

Jums reikės:

  • 1 šaukštas čiobrelių
  • 1 šaukštas daržinio builio
  • 1 šaukštas rozmarino
  • 1 arbatinis šaukštelis peletrūno
  • 1 arbatinis šaukštelis mairūno
  • 0,5 arbatinio šaukštelio raudonėlio
  • 0,5 arbatinio šaukštelio mėtų

Kartais į šį mišinį dedama levandų, tačiau tai nėra būtina Provanso žolių mišinio sudedamoji dalis. Tiesiog tai puikus suvenyras iš Provanso, primenantis violetinius levandų laukus.

Paruošimas:
Sumaišykite išdžiovintas žoleles ir laikykite sandariame moliniame inde.
Vasarą pasiruošę prieskonių mišinio turėsite visus metu. Ar jaučiate kaip pakvimpa virtuvė vos atidarius indelį?

Naminės įdarytos paprikos

Naminės įdarytos paprikos

Naminės įdarytos paprikos

Raudonųjų ir geltonųjų paprikų skonis yra visiškai kitoks nei žaliųjų paprikų. Raudoniosios paprikos yra kur kas saldesnės. Šiam patiekalui galite naudoti tos rūšies paprikas, kurias labiausiai mėgstate.

Jums reikės:

  • 1 ½ – 2 stiklinių virtų baltųjų ryžių (išvirti reikėtų ¾ – 1 stiklinę baltųjų ryžių)
  • 4 didelių arba 6 vidutinio dydžio geltonųjų, raudonųjų ar žaliųjų paprikų
  • 500 – 600 g neriebaus jautienos faršo
  • 6 didelių sukapotų šviežio baziliko lapų (arba 1 ½ arbatinio šaukštelio džiovintų bazilikų)
  • ½ arbatinio šaukštelio Satureja hortensis (Daržinis dašis) Wiki informacija
  • ½ arbatinio šaukštelio malto mairūno (arba 2 arbatinių šaukštelių šviežiai sukapoto)
  • patiekalą galima pagardinti ir įvairiais prieskonių mišiniais, pvz. itališkų prieskoninių žolelių mišiniu
  • 1 arbatinio šaukštelio druskos
  • šviežiai maltų pipirų
  • ¼ stiklinės alyvuogių aliejaus
  • aitriosios paprikos miltelių

Paruošimas:
Pirmiausia reikia išvirti ryžius: 1 stiklinei ryžių reikia 1 ½ stiklinės vandens ir ½ arbatinio šaukštelio druskos. Ryžius ir vandenį užvirinti, tada sumažinti ugnį, uždengti puodą ir virti 15 minučių.

Išpjaustytos paprikos

Išpjaustytos paprikos

Nupjaukite paprikų viršūnėles taip, kaip parodyta paveikslėlyje ir išimkite sėklas. Apdorokite paprikas garais: į didelį puodą pripilkite vandens ir per 3 cm nuo vandens paviršiaus padėkite paprikas ant grotelių, puodą uždenkite ir užvirinkite vandenį. Paprikas garuose laikykite 10 minučių.

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Dideliame dubenyje išmaišykite jautienos faršą, baziliką, satureja hortensis, mairūną, druską, pipirus ir virtus ryžius.

Išimkite garais apdorotas paprikas. Įdėkite jas į kepimo indą taip, kaip parodyta paveikslėlyje. Atsargiai pridėkite į paprikas faršo, prieskonių ir ryžių mišinio. Apšlakstykite aliejumi paprikas ir kepimo indą. Paprikų šonus taip pat galite aptepti aliejumi tam, kad šonai butų gražiai apskrudę. Negailėdami apibarstykite paprikų viršų aitriosios paprikos milteliais.

Kepimo indą dėkite ant vidurinės orkaitės skardos ir kepkite 25 – 30 minučių tol, kol mėsa gerai iškeps.

Kepti koldūnai namų sąlygomis

Jums prireiks :

  • Koldūnai
  • Aliejus
  • Pievagrybiai
  • Grietinė
  • Sūris
  • Veiksmai :
    Dedame nevirtus koldūnus i verdantį aliejų, apverdame juos,tada išimame, sudedame į indą ir ant koldūnų supilame pakepintus pievagrybius sumaišytus su grietine, o ant viso šito dar sutarkuojame sūrio ir kišame į orkaitę. Kepame tol kol išsilydo sūris, gražiai paskrunda, o tada tai mėgaujames šiuo patiekalu Smile

    Daržovių šaltiena


    Jums prireiks:

    • 3 virtos morkos
    • 3 rauginti (marinuoti) agurkai
    • 1 stiklinė konservuotų žirnelių
    • 1 stiklinė konservuotų kukurūzų
    • 1 stiklinė raugintų grybų (galima pakeisti žuvimi)
    • 1 ar 1,5 stiklinės daržovių sultinio
    • 3 šaukštai želatinos

    Veiksmai:

    Daržovės sluoksniuojamos giliame inde arba specialioje formoje, perpilamos šiltame sultinyje ištirpinta želatina. Ant indo dugno galima dėti virtų putpelių kiaušinių. Šiai spalvingai šaltienai sustingus, ji išverčiama į lėkštę.

    Grūdų kotletai


    Jums prireiks:

    Kviečiai                 3 stiklinės
    Bulvės tarkuotos  3 vnt
    Bulvės virtos        1 vnt
    Kiaušiniai              2 vnt
    Lašinukai
    Svogūnas
    Pipirai
    Druska

    Veiksmai:

    Kviečius nuplauti ir mirkyti apie parą, po to pavirti 15-20 min ir sumalti mėsmale. Į kviečius dėti pakepintus lašinukus su svogūnais, bulves ir kiaušinius. Viską išmaišyti, suformuoti kotletus ir kepti

    POMIDORAI SU ŽELE


    Jums prireiks:
    2 litrai virinto vandens, 5 šaukštai su kaupeliu želatinos, 4 šaukštai cukraus, 4 šaukštai druskos, 1 šaukštas acto.

    Veiksmai:
    Želatiną išbrinkinti pusėje litro vandens, ištirpinti ir supilti likusį 1,5 litro. Sudėti cukrų, druską, įpilti actą ir gerai išmaišyti. Stiklainiuse sluoksniuoti pomidotus su svogūnais, užpilti marinatu ir kaitinti 15 minučių. Dar galima sluoksniuoti ir agurkus, tik tada acto reikia 3 šaukštų.

    Žaliuokės savo sultyse


    Jums prireiks:

     Žaliuokių pagal skonį, truputis svogūnų, kvapniųjų pipirų, maltų lauro lapų, truputis druskos

     

    Veiksmai:
    Paprastai žaliuokės yra labai žemėtos, todėl, prieš konservuojant, jas reikia gerai nuplauti tekančiu vandeniu. Po to jos dedamos į emaliuotą puodą, sluoksniuojant su svogūnų griežinėliais. Kiekvienas sluoksnis pabarstomas maltais kvapiaisiais pipirais, trintais lauro lapeliais ir druska. Taip paspaudžiant pridedamas pilnas puodas, uždengiamas ir iš lengvo kaitinama nuo užvirimo 15 min. Po to grybai puode palaikomi 2—4 dienas. Po 4 dienų grybai vėl pavirinami puode 30 min. arba iškaitinami stiklainiuose verdančio vandens puode, t.y. 100° C temperatūroje 30 min. ir nedelsiant sandariai uždaromi.

    rss facebook
    Receptai Jūsų šeimos ratui
    effexor generic accutane buy online